Faʻafesoʻotaʻi i vaega eletise masani

CJX2-65

A oʻo mai i vaega eletise masani, o tagata faʻafesoʻotaʻi e faia se sao taua i le faʻamautinoaina o le sologa lelei o faiga eletise eseese. O se fa'afeso'ota'i o se ki fa'aeletisemechanical fa'aaogaina e pulea ai le tafega o le eletise i totonu o le eletise eletise. E masani ona faʻaaogaina i pisinisi ma pisinisi faʻatau e pulea ai le mana i afi, elemene faʻavevela, faʻamalama ma isi avega eletise.

O se tasi o galuega autu a se tagata faʻafesoʻotaʻi o le tuʻuina atu lea o se auala e fesuiaʻi mamao ai le eletise maualuga. E ausia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o se solenoid, lea pe a faʻamalosia e toso faʻatasi ai fesoʻotaʻiga e faʻamaeʻa ai le taamilosaga. O lenei mea e mafai ai ona faʻatonutonuina le tele o uta eletise e aunoa ma se faʻalavelave a le tagata, ma avea ai tagata faʻafesoʻotaʻi o se vaega taua i le masini ma le faʻatonutonuina o faiga.

Faʻafesoʻotaʻi ua mamanuina e faʻatautaia ai le maualuga o galu ma voltages, ma faʻaoga talafeagai mo le tele o faʻaoga. E o'o mai i lapopo'a eseese ma fa'atonuga e fa'afetaui ai mana'oga mana'omia eseese ma e mafai ona fa'aoga i ta'aloga AC ma DC. E le gata i lea, o tagata faʻafesoʻotaʻi e masani ona faʻapipiʻiina i fesoʻotaʻiga ausilali e mafai ona faʻaogaina mo le faʻaogaina, faʻailoga ma le faʻatonuina o faʻamoemoega, faʻaleleia atili ai lo latou agavaʻa i faiga eletise.

I le faaopoopo atu i la latou galuega autu o le pulea o le tafe o le mana, e maua ai foi e tagata faʻafesoʻotaʻi ni galuega taua saogalemu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona faʻapipiʻiina i latou i le puipuiga o le mamafa e puipuia ai le faʻaleagaina o le eletise pe a tupu se faʻaletonu poʻo le tele o le ata o loʻo i ai nei. E fesoasoani lea i le puipuia o masini ma tagata faigaluega i faiga fa'a-eletise, ma fa'aogaina feso'ota'iga o se vaega taua o le fa'amautinoaina o le saogalemu ma le fa'amaoni o mea fa'apipi'i eletise.

I se faapuupuuga, o tagata faʻafesoʻotaʻi o vaega eletise taua e taʻalo ai se sao taua i le puleaina o le tafe o le mana ma faʻamautinoa le saogalemu ma le lelei o le faʻaogaina o masini eletise. O lo latou gafatia e taulima ai le maualuga, tuʻuina atu le gafatia o suiga mamao ma tuʻuina atu mea taua o le saogalemu e matua taua ai i latou i le tele o mea tau pisinisi ma pisinisi. O le malamalama i le galuega ma le taua o tagata faʻafesoʻotaʻi o le ki lea i le fuafuaina lelei ma le tausia o faiga eletise mo le faʻatinoina lelei ma le saogalemu.


Taimi meli: Aukuso-27-2024